Kellarin kätköistä

Löysin kellarikomeromme suursiivouksen yhteydessä pahvilaatikon, jossa oli huolellisesti sanomalehtiin pakattu laattapino. Laatikko oli lojunut siellä alimmalla hyllyllä yli 17 vuotta. Avaamattomana. Viimeisestä muutostamme saakka – se selvisi sanomalehtien päivämääristä.

Oli hauska elämys avata paketti. Sieltä paljastui 90-luvulla maalaamiani testilaattoja ja eri maalauskursseilta peräisin olevia harjoituksia. Joiden olemassaolon olin siis tyystin unohtanut!

Joidenkin laattojen historiaa en muista enää millään, mutta useimpien kohdalla tulvahti mieleen varsin elävästi milloin ja missä olin sivellinvetoja harjoitellut.

ruusut

Tämä ruusulaatta on peräisin viikonloppukurssilta, jolla opeteltiin maalaamaan ruusuja leveällä siveltimellä. Muistan vieläkin, miten hankalaa se oli, vaikka edessä oli seikkaperäiset vaihe-vaiheelta -mallit. Vasta myöhemmin oivalsin, että vasenkätisenä minun olisi kannattanut kääntää malli peilikuvaksi…

Sitä en enää muista, kuinka monta kertaa ruusut on pyyhitty pois ja aloitettu alusta. 😉

ruiskaunokki

Luonnonkukka-kurssilla on maalattu ruiskaunokkeja, päivänkakkaroita, apiloita ja maitohorsmia – laattaharjoituksistani päätellen.

sormiruusu

Tämän kurssin muistan oikein hyvin! Hulvattoman hauskalla kurssilla maalasimme ruusuja, krysanteemeja ym. kukkia sormilla. Ja lisukkeeksi tehtiin ns. Marcassita-koristelua. Siveltimellä levitettiin ensin summittaisesti värejä sinne tänne, ja sormella muotoiltiin kukat esiin. Wipe-outilla viimeisteltiin valokohtia ja ääriviivoja.

Nyt sitten heräsi ajatus, että näitähän voisi jatkaa ja ikäänkuin saattaa ne valmiiksi – vaikka laatat onkin alunperin vain harjoituksina maalattu. Mietintämyssyssä onkin nyt miten niitä jatkaisin…

Työpajan teema?

Onko sinulla kaapin kätköissä unohdettuja harjoitustöitä tai kesken jääneitä maalauksia? Ja pulaa ideoista, mitä seuraavaksi maalaisit? Olisiko tässä kiva työpajan aihe? Kommentoi alla tai laita viestiä täältä.

——–

Ja kyllä. Olen erittäin tyytyväinen, että vuosien ”pitäisi ja pitäisi” jahkailun jälkeen kellarikomero on vihdoin siivottu! 😀

-Arja

 

  3 comments for “Kellarin kätköistä

 1. kicka gärkman
  23.5.2015 at 19:25

  Ihan hyvä Arja, varmasti monella meistä on siellä jossain ”jemmassa” unohdettuna jotain kivaa mikä on
  kenties jäänyt kesken-unohduksiin tms…. ja mitä kenties olisi hauska jatkaa ja katsoa mitä sille voisi tehdä…
  Ei yhtään hullmpi aihe KURSSILLE/TYÖPAJALLE : D terkuin kickka

 2. Heli Lehti
  23.5.2015 at 23:07

  Mielenkiintoista….ja hyvä idis työpajalle.
  Kiehtova kuva tuo sormilla maalattu ruusu…!!!!!

 3. Arja
  24.5.2015 at 19:37

  Ok, puoltoääniä työpajateemalle on siis tullut. Pitänee laittaa mietintämyssyyn. 🙂

Comments are closed.